menu

more

 

 

 

Последни новини

 

Програма на Европейски Образователен Център за Март и Април 2017г.                  още>>

 

 

 

Европейски Образователен Център, вече е лицензиран - Център за професионално обучение

още>>

 

 

 

 

Европейски Образователен Център отново е включен в списъка на одобрените доставчици на обучение за обучения с ваучери по ОП РЧР  към Агенцията по заетостта

 още>>


 

Новини

Добрата комуникация в екипа винаги стои в основата на успеха

Прекарвайки почти цялото време от деня на работа, за всеки от нас е много по-приятно, когато прекарва това време с колеги, с които му е приятно да общува. Всъщност, това може да бъде и решаващ фактор за успеха на една компания.

 

Съгласно проучвания на водещи международни статистически компании, изграждането на лични отношения с вашите колеги може да подобри и повиши производителността на работното място, без значение дали работите по телефона или сте в офиса всеки ден. Ако отделяте време, за да разговаряте с колегите ви относно любимо предаване, хубав филм, планове за събота и неделя или друга интересна за вас тема, това в действителност ще ви помогне да се фокусирате по-добре, залавяйки се за работа.

 

Ето и малко статистически данни:

 

71% от хората, работещи в ефективни екипи, говорят помежду си по теми, които не са свързани с работата за деня или за седмицата, докато 38% от служителите, в не толкова успешни и развиващи се екипи и компании, много рядко или никога не споделят със своите колеги неща от личен план.

 

Искреността и честността също е от изключително значение. 84% от членовете на добре работещите екипи не изпитват притеснения да изтъкнат своите различия и мнение пред всички останали, а не само когато водят разговор със свой колега лице в лице. Този вид открита комуникация дава 80% по-голяма вероятност за появата и приемането на нови положителни идеи и методи на работа. Колектив, чиито участници не са толкова откровени един с друг, изпитват по-големи затруднения, обсъждайки породилите се конфликти и проблеми в работата и доста по-рядко се появяват нови и свежи идеи, които да доведат до успех.

 

За служители, работещи на различни места, ключът към успеха е сътрудничеството. 84% от слабо успешните колективи споделят, че в голяма част от техните общи събирания и оперативки липсва добрата комуникация  и един от участниците взема думата, докато другите го слушат, притеснявайки се да изкажат своето мнение.