menu

more

 

 

 

Последни новини

 

Програма на Европейски Образователен Център за Март и Април 2017г.                  още>>

 

 

 

Европейски Образователен Център, вече е лицензиран - Център за професионално обучение

още>>

 

 

 

 

Европейски Образователен Център отново е включен в списъка на одобрените доставчици на обучение за обучения с ваучери по ОП РЧР  към Агенцията по заетостта

 още>>


 

Новини

Меките компетенции (Soft Skills) ще ви помогнат да намерите перфектната за вас работа

Днес ще ви разкажем история за една жена от нашата съседка Румъния, която успява да изгради своята кариера в банковата сфера в Канада, благодарение на т. нар. Soft Skills.

 

Луис Захария се премества в Канада през 2002 година. В родната си Румъния тя работи на управленски пост в национална банка, ръководейки осем от клоновете на банката.

 

Тъй като разполага с богат опит и MBA диплома, премествайки се в Канада, тя започва да търси работа във финансовия сектор, но за съжаление не е наета, поради  липсата на канадски опит. След 2 години, в които тя работи на различни места, извън своята специалност, тя най-сетне започва стаж в Canadian Imperial Bank of Commerce. След края на стажа, Луис остава на работа, а през 2006 година се издига до ръководна позиция. Четири години по-късно, тя напуска банката, тъй като смята, че няма на къде повече да се развие и няма какво повече да научи на този пост.

 

Тогава Луис се записва на шестмесечен бизнес курс, насочен към имигранти в Канада със стабилни езикови познания и умения по английски, които са учили извън страната, но са работили там през последната година. Целта на обучението била да осигури международно образовани професионалисти по меки компетенции, необходими за да напреднат в кариерата си в Канада. В програмата на курса били включени както лекции и теоретично обучение, така и индивидуални занятия относно неписаните правила на канадското работно място за успешно изграждане на екип, комуникационни умения, управленски методи и др.

 

По време на обучението тя придобива широки познания за канадската бизнес култура, стойността на обратната връзка на работното място, стила на комуникация, важността на невербалното общуване, специфичните методи за управление на персонала и на дейността във финансовите институции и много други.

 

Днес, повече от десетилетие след пристигането си в Канада, Луис е в разцвета на своята кариера, заемайки висока ръководна позиция и получавайки възможности за бъдещо развитие.

 

„Единственото, за което съжалявам е, че не се записах на този курс по-рано. Това щеше да ми спести много трудности и мъки.“ - споделя Луис.