menu

more

 

 

 

Последни новини

 

Програма на Европейски Образователен Център за Март и Април 2017г.                  още>>

 

 

 

Европейски Образователен Център, вече е лицензиран - Център за професионално обучение

още>>

 

 

 

 

Европейски Образователен Център отново е включен в списъка на одобрените доставчици на обучение за обучения с ваучери по ОП РЧР  към Агенцията по заетостта

 още>>


 

Новини

Солидният екип стои в основата за постигането на успешен бизнес

Без значение колко се опитва, човек няма как да успее с всичко сам. Изграждането на екип, който да се сработи добре, да работи заедно и с желание е огромно предизвикателство, но и задължителна стъпка към постигането на успех.

 

Повечето предприемачи са водени от желанието да „хванат“ бика за рогата и сами да успеят в своите начинания. Вие може да имате свежа бизнес идея и същевременно да смятате, че никой от вашата компания не е на ясно с концепцията ви. Това може да е така, но ако управлявате екипа си и обръщате внимание на всеки детайл, желаните резултати скоро ще са на лице.
Ако искате да постигнете всичко сами, наш съвет е да не опитвате. Причините, които защитават тази теза са много и ние ще ви представим част от тях:

 

Конструктивната критика: Стартирането на нов бизнес не е лесна задача. Без значение до колко вярвате във вашата идея и подходът към нейното осъществяване,  почти невъзможно е да извършвате постоянни насрещни проверки и оценки на своята работа и да сте сигурни, че управлявате бизнеса си по възможно най-добрия начин.

 

Важността на екипа: Дори и най-големите и идеални планове имат недостатъци и, когато един предприемач е дълбокон вкоренен във всички тънкости по стартирането на бизнеса си, често се случва той да пренебрегне тези недостатъци. Тук се намесва екипът. Важно е да притежавате екип, чиито членове не биха се поколебали да посочат вашите грешки и да работят за намиране на техните решения. Вашият бизнес може да бъде единствен по рода си или по-раличен от останалите, но това не ви прави идеален. Грешката, която сте допуснали и, на която членовете на екипа ви са намерили решение, може да се окаже ключова за постигането на желания успех.

 

Различните гледни точки: За всеки проблем винаги има повече от едно решение, но почти винаги едно от тях е най-добро. Колкото повече идеи се вземат под внимание, толкова по-ясно и правилно ще бъде крайното решение. Повечето предприемачи имат особен начин на мислене и методи за справяне с проблемите. Независимо колко е успешен един бизнесмен, не винаги използването на една и съща политика за справянето с проблемите, ще бъде успешна. Успешният мениджър ще събере своя екип, ще събере идеи от всеки един от колектива, ще подбере най-добрите идеи и ще ги обедини в едно комплексно превъзходно решение. Две глави мислят по-добре от една, а екип от мислещи хора, несъмнено ще ви научи по-добре да оценявате и разбирате значението на изслушването на мнението и идеите на останалите.

 

Разширяване на мрежата: Набирането на колектив е нещо повече от това да съберете хората на едно място и да искате от тях да ви предлагат решения

 

Тайната за сформиране на екип от победители: Всеки един, когото доведете на борда на вашия кораб, е различен и идва от различна среда. Това, понякога, може да се окаже доста полезно за бизнеса ви. Доста често ще чуете хора да казват, че не е важно какво знаете, а кого познавате. Това не винаги е от значение, но като цяло разширяването на вашата мрежа е едно от най-важните неща, които може да направите за вашия бизнес. Когато става въпрос за клиенти или инвеститори, всички те са склонни да дадат своите пари на компании и хора, които познават или знаят повече за тях, от колкото на непознати лица.

 

Със сигурност, съществува голяма вероятност самотен предприемач да изгради своя собствена мрежа и успешен бизнес, но практиката показва, че мениджърите, които са изградили свой колекктив, имат няколко пъти по-голяма възможност да постигнат успех. А и така е по-приятно за всички.