menu

more

 

 

 

Последни новини

 

Програма на Европейски Образователен Център за Март и Април 2017г.                  още>>

 

 

 

Европейски Образователен Център, вече е лицензиран - Център за професионално обучение

още>>

 

 

 

 

Европейски Образователен Център отново е включен в списъка на одобрените доставчици на обучение за обучения с ваучери по ОП РЧР  към Агенцията по заетостта

 още>>


 

Новини

5 фактора при маркетинговите комуникации които провокират интерес

Независимо дали използвате телевизия, радио, вестници, социални медии или други маркетинг средства за да промотирате бизнеса си, най-важното е да привлечете и задържите вниманието на клиента. Не е достатъчно само да създадете правилното послание- то трябва да се прочете, чуе или види. Разбирайки какво привлича вниманието на клиента ще извлечете максимални ползи за бизнеса си.

 

Уместност
Читателите са по-склонни да обърнат внимание на съобщението ви ако то е от интерес за тях и техните нужди. Маркетинг експертите продават ползите от продуктите, вместо техните характеристики. Например, ако сте собственик на заведение помислете защо хората се хранят навън. Различните клиенти търсят различни ползи като бързо обслужване, разнообразие, детско меню или здравословна храна. В зависимост какво е уникалното в бизнеса ви рекламирайте ползите от него, вместо да разказвате от колко време сте на пазара.

 

Достоверност
Всеки може да направи реклама която гласи, че продукта или услугите са най-добрите. Клиентите искат да получат това за което са си платили и само ако ги убедите в достоверността на думите си ще привлечете вниманието им. Включете експерт или известна личност за да подсилите посланието си. Когато вече сте привлекли вниманието можете да споменете техните награди и признания в областта.


Заглавия
За маркетинговите служители е предизвикателство тяхната статия или новина да изпъкне на фона на многото други реклами и новини било то по телевизията или в списание. Ако още тук не грабнете вниманието на клиентите, то те ще преминат на следващото заглавие. Започнете с въпрос, на който клиентите ви биха искали да чуят отговора или проблем, който се отнася пряко за тях. Избягвайте фрапантни заглавия които целят само да провокират вниманието и след това не оправдават очакванията.


Оформление
Снимки и илюстрация могат да направят материала ви интересен , но и труден за разбиране. Затова прилагайте следните техники за оформление: не използвайте наклонен шрифт в основната част на текста, тъй като това затруднява читателя и нека заглавието ви не съдържа само главни букви. Сложете най-важното си послание в горния ляв ъгъл и подредете другите по важност от горе на долу. Използвайте голяма снимка или графика, която да провокира интерес.

 

Графики в уебсайта
Ако видео материалите които сте публикували отнемат много време да заредят ще разочаровате потребители, които търсят бърза информация. Избягвайте материал, който проблясва докато читателя се опитва да се концентрира върху друг текст. Позиционирайте важната информация на видно място, за да не се налага на читателя да я търси. Ако публикувате дълъг материал го разделете на няколко части.